Viza de lucru

In Australia nu se emite un document separat numit ‘Permis de munca’, precum in SUA sau alte tari. Pentru Australia, totul este inclus in sistemul de acordare a vizei.

Skilled Migration Visa

Viza pentru cei care sunt calificati intr-o profesie, va permite sa lucrati si sa locuiti in Australia atit timp cit doriti, viza putind fi reinoita daca parasiti tara pentru o perioada.

Skilled Migration Visa este pentru forta de lucru calificata. Pentru obtinerea vizei trebuie sa fi absolvit o institutie de invatamint superior sau o scoala de meserii. Calificarea obtinuta in urma absolvirii acestei institutii sau scoli trebuie sa se numere printre profesiile recunoscute de catre consiliul australian de evaluare.

De asemenea, trebuie sa aveti experienta de munca, experienta care poate fi si in alt domeniu decit profilul dvs. Profesia dvs. trebuie sa fie una dintre cele inscrise in Nomenclatorul Profesiilor (Acrobat Reader necesar)

Limba Engleza

Pentru a lucra in Australia trebuie sa cunoasteti limba engleza foarte bine, aceasta fiind o conditie pusa pentru obtinerea tuturor vizelor de lucru. Daca nu cunoasteti prea bine limba engleza la sosirea in Australia va trebui sa urmati niste cursuri, care nu sunt prea ieftine, iar plata pentru aceste cursuri trebuie efectuata inainte de a vi se acorda viza. Costurile pentru cursuri se pot ridica la 2985 dolari australieni, in cazul in care cunostintele dvs. de limba engleza sunt reduse.

Pentru mai multe detalii privind testarea pentru dovedirea nivelului dvs de cunoastere a limbii engleze vizitati site-ul www.ielts.org.au, pagina web a International English Language Testing System, unde veti putea gasi si adresele centrelor de examinare. In plus, pentru acest tip de viza trebuie sa aveti o virsta sub 45 de ani.

 

Tinerii si Calificarile

Cu putin timp in urma in Australia era acceptabil ca tinerii sa incheie studiile la virsta de 15 ani si sa se angajeze, full-time sau part-time. In zilele noastre, insa, multi dintre cei care parasesc scoala inainte de absolvirea liceului descopera ca, odata ce au trecut de 20 de ani, sunt dezavantajati. La inceput situatia li se pare excelenta, pentru ca au bani in timp ce prietenii lor inca se duc la scoala sau studiaza ca ucenici. Dar, dupa citiva ani, cei care au calificari mai bune sunt mai bine vazuti de catre angajatori. Angajatorii cauta acum forta de munca inalt calificata. Iar o persoana cu o calificare buna isi poate gasi de lucru oriunde in lume, fiind un fel de ‘valuta forte’.

Deoarece locurile de munca necalificate sunt din ce in ce mai putine in Australia (chiar si pentru a lucra intr-un magazin se solicita de multe ori cunostinte de operare PC). Mai mult Departamentul Australian pentru Imigrari si Afaceri Multiculturale (DIMIA) nu mai acorda vize pentru cei care nu sunt calificati intr-o profesie, deoarece s-a constatat ca acestia nu pot tine pasul cu schimbarile standardelor pietei fortei de munca. Persoanele necalificate nu au reusit niciodata sa tina pasul, fiind in permanenta dezavantajate si avind probleme din punct de vedere economic. Statisticile au aratat ca in aceeasi situatie se afla si cei care nu aveau cunostinte bune de limba engleza.

Verificati lista actualizata a celor mai solicitate profesii in Australia (Acrobat Reader necesar)

 

Completati acum formularul online de evaluare gratuita a sanselor dumneavoastra!

Vreau in Australia!

Marturii

>

Retele Sociale

Contact

Synchronicity One PO Box 1750, Byron Bay
Telefon: +61 2 83 104 849
Fax: +61 266 884 153
Email: [email protected]